27 celsius, Svett men inga tårar

Nu har jag haft min intervju och det verkar vara ett helylle äldreboende. De skulle ringa när jag skulle få provjobba och sen antagligen vikariat. Så det är det bara att hoppas att så många som möjligt av personalen får solsting. 

I helgen ska Oscar hälsa på i Klostret. Han skulle ta med sig ett nytt figurspel, härligt att jag kan få vara lite a´jour i den nördvärlden!

Må ni dricka uppfriskande milkshakes!

Små blå män

Idag satt jag fem timmar på bibblan och väntade på att lillsyrran skulle köpa en vit klänning. Dock inte i bibblan. 

Och såg att Terry Pratchett har skrivit en ny bok.

Skönt att det finns något att lita på i denna värld. 
Att luta sig tillbaka på. Något som alltid har funnits, och alltid kommer att finnas.

En ny Pratchett. 

Det var en kvick och finurlig bok. Nac Mac Feeglar är sköna prickar. Vad är vi kända för, säger de?
Att Stjäla! 
Att slåss!
Att Supa!
Och vad mer?
Att supa och slåss!
Något annat?
Att stjäla och supa och slåss!

En betagande bok som jag ger fyra mazariner. The Wee Free Men. Att pratchett alltid ska hitta på konstiga boktitlar. Wee fick jag ta och slå upp och det betydde liten på Skottska. Var även slang för att urinera, ger en fin biton i titel.
Damn, detta skulle ju bli en kort text!

Jordgubbarja!

Jag gillar jordubbar. 

Om jag bara inte var så tyngd av allmänhetens krav. Att skaffa jobb. Att göra något vettigt. Et cetera.
Så skulle jag gilla jordgubbar ännu mera. Tyvärr är jag för låst, en sann konformist. Så jag får väl försöka uppnå frihet genom att följa alla förväntningar och krav. 

Och sen kanske jag kan få njuta av lite jordgubbar.

Jordgubbar

Att det ska vara så svårt att hitta jobb. Jag ska på en intervju på fredag, så jag hoppas.

Annars känns det som sommar, skinande sol och varmt. Jag vill ut på äventyr.


EVSC

Har vi ett e.

E!
ge mig ett v.

V!

ett c

S!
Ge mig nu ett c.

C!


Jag ger er, Euro Vison Song Contest!

Aight. Så vilken artist kommer att vinna, Sverige har ett starkt framträdande, bättre en fjolårets madonna. Mycket glamour och glitter, kommer nog sluta på en femte plats.

Vitryssland kommer förvåna stort med sitt nummer. Väldigt sorgset och stämningsfullt kommer hon hänföra publiken. Det blir en andraplats. Norge kommer som vanligt vara näst sist. 

En fin tillställning. Mycket roande, Mycket spännande. Vad mer kan jag begära som människa, en denna så delikata underhållning. Glitter, dans och sex appeal. Me give three (3) ducks.

Det är mycket att göra just nu. Så mycket att jag nästan inte har tid att skriva livsviktiga rescensioner. Men jag tänker alltid på dig min läsare i första hand. Ähum, or not. Genom att läsa denna artikel har du nämligen blivit 0.2 procent dummare. Sorry.
 

Cash is King, Kings are opressors!

Jaha tillbaks till klostret, frågan är vad som finns att göra här, jag är redan uttråkad. Spelplanen är att fixa ett jobb. Nu på måndag, så jag kan betala alla skulder.  

Det är också tråkigt, Men tyvärr behöver jag äta och sova.

Luften är som tur var gratis, kanske ska lära att leva på enbart luft.Big Badaboom!

Nu är tiden på Ålsta över. Det var sorgligt att ta avsked av denna del av mitt liv. Det sorgliga är inte bara att jag inte kommer se människorna igen, utan också att allt gemytligt och galet som vi Ålstingar har hittat på har övergått till det förflutna. 

Och så gick alla sin kos, en del skilda vägar och andra lät sina vägar sammanflätas. Men tillsammans i Ålsta skulle de aldrig mer vara.

Slut på sagan.

T minus 60 hours

I´d like som tea.
With milk and honey.

But there is also other things i want.

T minus 61 hours!

I helgen insåg jag att det var slut. Finito.
Bland dimmorna, flyter ibland upp minnen från tider före Ålsta. Det är avlägset. Men som alltid, jag anpassar mig.

Jag kommer sakna människorna. sättet att umgås med alla, och jag kommer att förgrömma mig över en del mystiska människor som jag inte lärt känna. Möjligheter förevigt försvunna. Idag var jag själv i säkert 4 timmar, såg människor but no talking. Jag Klistrade ihop mitt keramikbord och lassade lite lådor.

Och då kände jag en tristess, och ett sug. Ensamhet. Inga människor! Var är alla? Var gör han nu, var gör dom nu?

Imorgon blir det bugg och Foxtrot i Ateljen. Ska bli roligt!

Danse Macabre

Nu ska ålstingarna åka på dans till ånge. Gatudansarna har slutföreställning.

På onsdag ska vi ha styrdans i ateljen, med live musik.

I östersund på färgfabriken fanns en målning som hette danse macabre.

Röd lök!

Igår var jag och handlade mat på ica. VI var ett gäng, som gick dit, jag tror det var lite halvkallt ute.

På vägen mötte vi Simba! Han hadde varit på gymmet.

iaf så skulle vi göra tacos paj och Ben förespråkade att vi skulle ha röd lök. Att det skulle vara godare, en en gul lök alltså. Efter medhåll av Lars, så bestämde sig Kristina att det kunde vi ju prova. Det var hon som var hjärnan trots allt. Med det menat att det var hon som kunde receptet.

Jag hann inte lägga in någon vettig kommentar om valet, men jag tror inte att det var en så stor grej, No hard feelings for anyone.
Och i slutändan blev det en gullök och två Rödlökar!

No Mono Aware!

Idag tog vi Ålstingarna Fruktbussen till fotomuseumet i Sundsvall. Det fanns en del bilder som var intressanta eller hade andra positiva adjektiv förknippade till sig.

Så det rekomenderas starkt om någon av min stora läskrets:) mot förmodan skulle vara i grannskapet.

En av projekten hette No Mono Aware. Insikten om alltings förgänglighet.

And thats facking True. Endast två veckor kvar på Ålsta!

Was it the Fish or the Poisson?

I helgen har jag varit på middagsbjudning i ministockholm. Det var Benjamin som bjudit hem mig Tommy och Lars till hans pappa Stefan.

Ett av samtalsämena var vegetarianism, Stefan förstod inte konceptet att inte äta kött:) (att avstå från entrecote bland anndat). Men han accepterade existensen av fenomenet och lät saken bero. Jag övergav förresten min vegetarianism och provade huvudrätten havsabborre. Jag är trots allt ingen övernitisk bokstavstroende! Det smakade bra och orsakade inte några kväljningar. Så det kan vara något för framtiden.

De sista soltrålarna föll över oss.
Och det vita vinet sinade snart.
Medans Tommy och Ben tog sig ett bloss.
En grillafton, så underbart!

Efter en promenad befann vi oss framför stree T aids buss. Tommy och Ben blev snabbt inbegripna i en debatt där de frågade ut varför gatuhjälparna var troende av smaken kristendom. Tyvärr fick jag inte reda på hur det hela slutade för jag gick ut, eftersom jag kände ett vagt illamående. Men illamåendet var helt okej slog det mig, för då hade jag en bra rubrik till nästa blogg!

Svaret på rubriken får jag reda på när jag dör. Låter rimligt iallafall.


like Poison running through my veins......Not!

Fest är överskattat Lyssna på musik och sitta och dricka gift. Jag ger det 2 mazariner! Dock kan det urarta ibland och vara roligt. Att dansa är bra grejer, att ge sig hän musiken. Jag ger Ravepartyt med Ola och Chrill 4 stora mazariner. Det tråkiga är att det är så osocialt. Därför gillar jag danser med en partner. Men dessa kategorier känns som två helt olika saker.

Det bästa med drickandet i Fränsta är ändå att det börjas tidigt. Då är allt klart vid tio och man kan lägga sig i vettig tid. I framtiden vill jag bara festa på ljusan dag. Finns bara positiva egenskaper, man blir pigg! allt syns bättre. Det är bättre förutsättningar att göra en del saker på festen. Förslagsvis, spela crocket eller njuta av ljuset sommaren och värmen.

Tacka mig, jag kom faktiskt på iden ikäll (med viss inspiration av lars, måste tyvärr medges). När jag drack mitt te, nere vid festen. Det är en bra idé, men eftersom jag inte är naiv, men cynisk, så tror jag att discon kommer fortsätta att vara på nattetid. Tyvärr. Det skulle annars kunna vara en av anledningarna att bli full på en fest. Att bli det på dagtid.

Morning has gold in its mouth!

Jag sammanstrålade med Lars och Chrill på morgonen och vi insåg efter ett tag att vi inte hade någon keramik. Så vi uppdaterade oss lite om världen, jag läste för första gången ekonomidelen i DN. Det fanns nån artikel om GTA som var skummvärd, men annars var det mest siffror och reklam. Den får 1 av 5 mazariner!

Så hann vi se Shining innan lunch, jag tycker! Jag gillar! Alltså jag vill ha the shining, denna telepatiska och clairvojanta förmåga. To bad To sad. Sen åkt vi till systemet med benjamins bil. Och köpte massor med det senaste i fränsta: Gösser, nån ganska billig tysk öl som smakar bra, ingen eftersmak men schysst smak. En religon för en annan.

Idag var det soligt och temat har hädanefter varit festival. Jag har dock varit nykter hela tiden, fylla är överskattat, vid ytterst udda situationer kan det vara positivt. Jag ger det 2 av 5 mazariner!

Efter en Rock on ice så övertalades Chrill och Lars på en lång motionsrunda, så jag är lite av en predikant eller frälsare. Operationen får 4 av 5 mazariner!
Observera att detta är väldigt bra för det är i princip omöjligt att få 5 mazariner. Jag vet inte varför, kutymen är sådan.

Planen var att ge en detaljerad beskrivning av hela dagen. men jag pallar inte, texten är redan för lång. Trots allt, det är inne med kort kort.

Mode.

Det är kort kort som är inne!

Politics and Critics

Snart ska ålstingarna på klassresa. Det ber hän till Östersund, med ett Bodaborg besök. Själv ska jag inleda min kriminella bana där med att spraya grafiti. Jag har iochförsig snott ett sudd i konstnärsshoppen för några veckor sen. Men det här kommer nog innebära en ännu större puls. Elektromagnetiskpuls kanske... or not.

Raku!

Kära dagbok. Idag är det onsdag eller wednesday som det heter på engelska.
Nu är det raku i veckan, eller Racoon som det heter på engelska. Vinden har blåst och jag har frusit. Men det kommer bli lite intressanta skålar. Känns dock som det inte är den konstnärliga processen som är viktig utan mera själva slutprodukten. Vi producerar, inte kreativiterar.
Kära dagbok igår trodde jag att jag var kär, det pirrade lite lätt i magen och så kände jag mig lite glad. Men jag visste inte riktigt i vem. Eller varför för den delen. Jag menar ibland kan det ju leda till mer lidande en glädje. Lite förvirrad tog jag en kopp varmchoklad och gick och la mig, Tillslut somnade jag, länge uppehållen av konversationer som spelades upp i min hjärna. Ibland kunde samma sak repetera sig fyra gånger och jag slingrade mig i ånger över dåtiden.
När jag vaknade så var jag sådär apatisk som jag ibland är på trötta morgnar. Jag insåg att pirrandet hade slutat i magen. Det var väl bara var en fluga då eller fluke som det heter på engelska.

RSS 2.0