Välkommen till hel!

Igår hade äventyrsdanne aka svampdanne planerat in ett äventyr för Ålsta. Vi fick gå på glödande kol. Det var en upplevelse, när jag satt framför kolen så ökade pulsen och hjärnan började tänka konstigt, Snabbt och grötiga tankar. Plötsligt var det över och det pirrade lite under fötterna. Vi åkte även lite kajak och avslutade dagen med bastu. Lite kallt i vattnet, men annars en fin utflykt.

Kom ihåg att gå på våran Verrnissage lördagen den 19 på Sundsvalls Kmag.

Kommentarer
Postat av: åska

Hur mycket new-age flum var inblandat i kolpromenaden? Även om det finns rationella förklaringar till varför man kan gå över gödande kol utan att göra sig illa så brukar folk som håller på med sånt vilja blanda in mer "andliga" dimensioner.

2008-04-17 @ 18:08:50
Postat av: Mange

Jag skulle säga en 5a av 10. Jag befarar att flummet har försvunnit en del på våran fhsk. Kanske delvis för att vi inte har några droger, eller för att vi lever för mycket i teknovärlden.

Men, men. Danne försökte att få det stämningsfullt! Vi skulle klä av oss nakna och yla mot månen allihopa och sen satte vi oss tysta ner runt glöden och mediterade eller kom i fas med naturen. Efter det så gick vi under andakt över kolen en och en.

2008-04-20 @ 14:04:16
Postat av: åska

Såhär menade jag: vissa som håller på med att lära ut att gå på glödande kol vill få det att framstå som att det krävs en viss andlig beredskap för att klara av det. Att man skall använda nån typ av mental sköld, tex ett mantra, eller kanske att man skall tänka på ett speciellt sätt för att inte bränna sig.

Vilket man så klart inte behöver. anledningen till att man inte bränner sig är att varken kol eller hud leder värme särskilt bra. Skulle man däremot stå stilla, ramla eller om någon missade att det satt en spik i virket så skulle man bränna sig. Oavsett mental förberedning.

Frågan handlade alltså snarare om hur ni lev förberedda. Med flum
eller termodynamik?

2008-04-20 @ 18:54:17
Postat av: Mange

bådadera, dels fokus dels termodynamik.

2008-04-21 @ 23:35:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0